Remedii Naturiste

Alternative naturiste care, in combinatie cu terapia Bowen, dau rezultate extraordinare.


1. Reteta cu sfecla rosie pentru afectiuni ale tractului urinar si vezicii biliare (inclusiv pietre si nisip)

Varianta A
Se fierb 3 sfecle rosii medii in coaja in 1,5 litri apa la foc mic timp de 90 minute. Se strecoara zeama rezultata in urma fierberii si se tine la frigider. Se consuma din ea cate 150 ml, cu 30 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi.

Varianta B
Se consuma 2 felii de sfecla rosie dimineata, cu 30 minute inainte de micul dejun .

Varianta C
Se consuma 30 ml suc sfecla rosie proaspat stors, cu 30 minute inainte de micul dejun .

Comentarii:
A nu se depasi cantitatile recomandate, deoarece sfecla rosie este foarte puternica si poate da reactii adverse. Daca exista probleme renale, in primele zile ale consumului de sfecla rosie, urina va fi puternic colorata in rosu. Pe masura ce rinichii se “curata”, urina va reveni mai aproape de culoarea normala (coloratia in rosu se va diminua). Se repeta ciclul pana la obtinerea vindecarii.

2. Otet din cidru de mere

Acest produs ajuta la vindecarea celulara. Utilizati-l pentru rani, contuzii si leziuni ale tesuturilor moi. Inmuiati un prosop in otet din cidru de mere si infasurati zona afectata, aplicand o cataplasma. Pentru piele sensibila se poate dilua otetul cu apa.
Infasurati in folie de plastic adeziva (de uz alimentar) si acoperiti cu un bandaj. Lasati zona bandajata peste noapte, sau cel putin 4-5 ore.

3. Tampon cu soda de rufe pentru
eliminarea lichidului din articulatii

Striviti cristalele de soda de rufe si asezati un strat de soda pisata de aproximativ 10 x 5 x 2 cm , in centrul unui prosop de bumbac (sau batista barbateasca depinzand de dimensiunile articulatiei). Aduceti marginile prosopului peste stratul de soda, astfel incat doar un strat de tesatura sa se gaseasca intre piele si soda. Infasurati acest tampon peste articulatia tumefiata, apoi acoperiti cu un prosop si tineti bandajata zona peste noapte, sau cel putin 3-4 ore.

Folositi aceasta metoda doar o data la 2 zile.

in cazul pielii sensibile pot aparea basici. Aplicati vaselina pe piele, inainte de aplicarea tamponului.
Comentarii: Soda de rufe se poate folosi de asemenea , si pentru extragerea fluidului din alte articulatii. Este folositoare si pentru limfoedeme, hematoame si diverse artrite.